Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση με τον Γιάννη Τσιπουρίδη για την μονάδα της ENELCO

Με τον Γιάννη Τσιπουρίδη, ειδικό σύμβουλο του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Πρόεδρο της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, συναντήθηκαν οι δήμαρχοι Χαιρώνειας, Δαύλειας και τεχνικοί σύμβουλοι, σήμερα στις 2 μ.μ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι δήμαρχοι ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετοι στη δημιουργία της μονάδας και διατύπωσαν το αίτημα τους να μην υπογραφεί η νέα απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Τόνισαν επίσης την ομόφωνη αρνητική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας, τις σκανδαλώδεις διαδικασίες κατά τη διαδικασία αδειοδότησης απο την πλευρά της Πολιτείας αλλά και τις σχετικές ερωτήσεις που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στην Βουλή και την Ευρωβουλή όταν ήταν αντιπολίτευση.

Οι δήμαρχοι, ζήτησαν να μην υπάρξουν αιφνιδιαστικές και εν κρυπτώ κινήσεις όπως έγιναν κατά το παρελθόν, ενώ σε κάθε περίπτωση ανέφεραν ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν μια τόσο βλαπτική εξέλιξη για το περιβάλλον και την τοπική ανάπτυξη.

Ο κ.Τσιπουρίδης, άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες των δημάρχων για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η μονάδα φυσικού αερίου και δεσμεύτηκε για την λεπτομερή επανεξέταση του θέματος και την ενημέρωση των Δήμων για κάθε εξέλιξη.

Δέσποινα Σπανούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου