Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ

Μια σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου Χαιρώνειας κ. Ν. Παπαγγελή και των Δημάρχων της περιοχής του Βοιωτικού Κηφισού πραγματοποιήθηκε χτές στις 4-3-2010 στην Χαιρώνεια Βοιωτίας.
Η πρωτοβουλία αφορούσε την συζήτηση της ιδέας για την δημιουργία ενός Δικτύου Μικρών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της λεκάνης απορροής του Κηφισού και παρέχουν ποιοτικά προϊόντα, υπηρεσίες φιλοξενίας-τουρισμού, εστίασης και αγροτικά προιόντα πρώτης και δεύτερης μεταποίησης.
Στην σύσκεψη είχαν κληθεί να λάβουν μέρος επαγγελματίες και αυτοδιοικητικοί από τον Ορχομενό Βοιωτίας ως πύλη εισόδου για τον Παρνασσό, από τους δήμους του άνω και μέσου ρού του Κηφισού και έως την περιοχή της Παύλιανης.
Στην σύσκεψη μετείχαν περί τα 45 άτομα (αυτοδιοικητικοί και Επιχειρηματίες ).
Από την αυτοδιοίκηση μετείχαν οι Δήμαρχοι Γραβιάς (Θ.Μανανάς) Παρνασού (Γ. Γεωργούσης), Αμφίκλειας (Ν.Τσιτσιπής), Τιθορέας (Ν.Καράφλας) Ελάτειας (Δ.Παπαγεωργίου), Δαύλειας (Γ.Λουκάς), ο αντινομάρχης Βοιωτίας Λ.Καράντζαλης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Λ.Παπαχαράλαμπος, ο πρόεδρος του ΔΣ Μουτσιανάς, και ο αντιδήμαρχος Παρνασού (Θάνος) και ο Δ/ντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΟΑΣΕ» Βασ. Τσιτσιρίγκος.
Πολλοί επιχειρηματίες και οι αυτοδιοικητικοί έθεσαν το θέμα της ποιότητας για την περιοχή, την βελτίωση της ταυτότητα της περιοχής, αλλά και την κακή εικόνα που παρουσιάζουν οι οικισμοί. Τόνισαν η ανάγκη για ποιότητα στις υπηρεσίες και στα προϊόντα, πρότειναν τρόπους προβολής των καταστημάτων και την διασύνδεση με τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.
Στην συζήτηση διατυπώθηκαν πολλές ιδέες για «Ένα σχέδιο δράσεων και ενεργειών» που θα αφορά σχεδιαστεί από τους επαγγελματίες της περιοχής, ένα Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας για την λεκάνη απορροής του Κηφισού και Παρνασσού, ένας οδηγός ποιότητας, με την υποστήριξη της αναπτυξιακής εταιρείας ΟΑΣΕ που έχει σημαντική δράση στην περιοχή κ.λ.π.
Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τις 22/03/2010 ώρα 6.00 μ.μ. στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο όπου θα συνεχιστεί η συζήτηση έτσι ώστε να ωριμάσει η ιδέα της δικτύωσης και των ενεργειών που πρέπει να ληφθούν. Εν τώ μεταξύ δημιουργήθηκε ένα άτυπο συντονιστικό όργανο (κυρίως από τους επιχειρηματίες και τον ΟΑΣΕ) για να προετοιμάσει τις επόμενες ενέργειες έτσι ώστε να ωριμάσει η ιδέα της Δικτύωσης για τις ΜΜΕ και να οργανώσει την ωρίμανση του σχεδίου. Στόχος είναι όλες οι ιδέες να μπούν σε ένα πρόγραμμα δράσης έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια καλή εικόνα για την περιοχή και να αποτελέσει τόπο προορισμού και παροχής ποιοτικών υπηρεσιών.

Χαιρώνεια 5-03-2010 ΟΑΣΕ ΑΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου