Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της ENELCO


Η επαναφορά της αδειοδότησης του θερμοηλεκτρικού σταθμού της Χαιρώνειας συζητείται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαιρώνειας όπου ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, υπάρχει το θέμα:

"Γνωμοδότηση σχετικά με δημοσιοποίηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων θερμοηλεκτρικού σταθμού ENELCO"
Η γνωμοδότηση θα διαβιβαστεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας, που θα συνεδριάσει με το ίδιο θέμα στις 23/9/2009.

2 σχόλια:

  1. Ειναι πολυ περιεργη αυτη η καθολικα αρνητικη σταση του δημοτικου συμβουλιου! Πιστευω οτι με την παροδο του χρονου θα δουμε πιανου συμφερωντα προστατευη, ανεξαρτητα με το αν γινη η οχι η μοναδα. Παντως δεν πειραζει, ετσι και αλλιος υπαρχουν τα "ζωα" στην Πτολεμαιδα και την Μεγαλουπολη που επι δεκαετιες, οσοι επιζουν, συνηθησαν να ζουν μεσα στην απολητη μολυνση για να μας δινουν ενεργεια, εμεις εχουμε αλλα συμφερωντα να εξυπηρετησουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμμερίζομαι το άγχος του ανώνυμου σχολιαστή για εκείνους που βλάπτονται στην Πτολεμαίδα και τη Μεγαλόπολη. Τούτο ασφαλώς δεν σημαίνει ότι πρέπει να μετατρέψουμε τον κάμπο και τον αρχαιολογικό της Χαιρώνειας, σε χώρο εγκατάστασης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής επειδή έτσι επέλεξε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της μια ιδιωτική επιχείρηση και μια πολυεθνική.

    Αυτή ακριβώς η λογική της χωρίς σχεδιασμό εγκατάστασης μονάδων δημιουργεί μεγάλες περιβαλλοντικές πληγές σαν αυτές που αναφέρει ο ανώνυμος σχολιαστής και σαν την περιοχή του Ασωπού.

    Ο ενεργειακός σχεδιασμός που καρκινοβατεί εδώ και χρόνια στην χώρα μας, θα πρέπει να καθορίσει μεταξύ άλλων μέτρα και τεχνικές για εξοικονόμηση ενέργειας, προώθηση των ανανεώσιμων πηγών και ορθολογική χρήση των ορυκτών καυσίμων (π.χ. προτεραιότητα στην χρήση του φυσικού αερίου ως πρωτογενούς καυσίμου) αλλά επίσης πρέπει να εκτιμήσει με ρεαλιστικό τρόπο τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας και να συμπεριλάβει την χωροταξική κατανομή των μονάδων καθώς και την υποχρέωση διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες, τους επιστημονικούς φορείς κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή