Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Πρωτοβουλία για τα αρχαία θέατρα της Βοιωτίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Δήμαρχος Χαιρώνειας και μέλος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ κ. Νίκος Παπαγγελής και ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Σταύρος Μπένος σας προσκαλούν σε συνέντευξη τύπου, που θα δοθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 14.00 στο δημαρχείο Χαιρώνειας.

Ο κ. Σταύρος Μπένος το πρωί της ίδιας ημέρας συνοδευόμενος από τον Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Βασίλη Αραβαντινό θα επισκεφθεί το αρχαίο θέατρο της Θήβας (ωδείο του Σύλλα 10.30 π.μ.), το Καβείριο Ιερό (11.30 π.μ.), το αρχαίο θέατρο Ορχομενού (12.30) και το αρχαίο θέατρο της Χαιρώνειας (13.30).

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο στο οποίο συμμετέχουν ως μέλη 440 προσωπικότητες του επιστημονικού και πνευματικού κόσμου της πατρίδας μας, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες.

Κύριος σκοπός του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», σύμφωνα με το καταστατικό του, είναι η συμβολή στην προστασία και την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης (θεάτρων, ωδείων, σταδίων, αμφιθεάτρων), καθώς και η διάδοση των αξιών της πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του Γενικής Συνέλευσης στις 11 Οκτωβρίου 2008 στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» μίλησε για τους στόχους του και πέρασε αμέσως από τη θεωρία στην πράξη με ένα πρόγραμμα πολύ συγκεκριμένο:

Ø να βρει τους πόρους για να ζωντανέψουν τα αρχαία θέατρα της Ελλάδας. Όχι κρατικούς πόρους. Χρήματα που θα θελήσουν να προσφέρουν τόσο οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις αλλά και αυτή η πανίσχυρη δύναμη, οι απλοί ενεργοί πολίτες.
Ø να οργανώσει μια πλήρη βάση δεδομένων με πληροφορίες, διάσπαρτες σήμερα, γύρω από τα αρχαία θέατρα. Δύο τα βασικά χαρακτηριστικά της: η απόλυτη επιστημονική εγκυρότητα, και η πολύ απλή προσέγγιση.

Περισσότερες πληροφορίες για το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.diazoma.gr/.


Πληροφορίες:
Δήμος Χαιρώνειας, Σπανούδη Δέσποινα Τηλ.22610-95262 / 22610-95490
Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», Άννα Δερβένη210/8254256-7


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΠΕΝΟΥ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

09.00 Συνάντηση στη Εφορεία

10.30 Επίσκεψη στο χώρο του Θεάτρου Θήβας (ωδείο του Σύλλα)

11.30 Επίσκεψη στο Καβείριο Ιερό (τελεστήριο)

12.30 Επίσκεψη στο Θέατρο Ορχομενού

13.30 Επίσκεψη στο Θέατρο Χαιρώνειας

14.00 Συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της Χαιρώνειας

15.00 Γεύμα που θα παρατεθεί από το Δήμαρχο Χαιρώνειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου